Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат движението през кръстовището на Руски паметник в София

Снимка: БГНЕС

От днес се възстановява движението за пътни превозни средства през кръстовището на Руски паметник в София. Там беше извършен мащабен ремонт. Спира се обаче движението за 10 дни на кръстовището между булевард "Черни връх" и улица "Сребърна". Временно се променя и организацията на движение на градския транспорт, информира зам.- кметът Любомир Христов:

За времето, за което ще бъде затворено самото кърстовище, движението ще продължава да се осъществява по бул. "Черни връх". Връзката през бул. "Тодор Каблешков", ул. "Емилиян Станев"  и съответно на това кръстовище или по ул. "Козяк" в посока центъра на града, или по ул. "Хенрих Ибсен" към бул. "Гоце Делчев". Тоест запазваме макар и при силно ограничени условия в рамките на следващите до 10 дни възможността да се минава с автомобили в този район, както и частично обслужването с градски транспорт. След приключването на тези дейности, така както е по графика на Метрополитен, в края на месец август ще бъде възстановено изцяло движението по кръстовището "Черни връх – Сребърна" и ще продължи работата по изграждането на този пробив до края на октомври както е по договор.

Междувременно в сряда беше оповестено, че за пета поредна година София е сред градовете с влошаващо се качество на живот. В класацията на Economist Intelligence Unit, столицата е на 87-мо място и е сред населените места с най-силен спад в класирането по 30 фактора, сред които безопасност, здравеопазване, инфраструктура и околна среда. В класацията попадат 140 града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!