Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат трамваите след ремонта по "Витошка", отварят "Цариградско шосе"

Снимка: БГНЕС

След предсрочно приключилия ремонт на релсовия път по булевард "Витоша" в София от днес се възстановява движението на трамвайните мотриси. Частично ще бъде пуснато движението за превозни средства по булевард "Витоша".

Две седмици по-рано завърши и ремонтът на участъци от булевард "Цариградско шосе", там ще бъдат отворени за движение централните платна, съобщи заместник-кметът по транспорта Любомир Христов:

Приключиха пробите, които пътните лаборатории на Агенция "Пътища" прави преди пускането на всеки един от етапите на Цариградско шосе. Имаме положителното заключение от страна на лабораторията, така че ще бъде пуснато движението в централните платна и започва интензивна работа по локалите. Докато приключи ремонтът на тротоарите в участъка около парка на НДК, пешеходците ще преминават със съответните ограничения. Тези тротоари се изпълняват като част от проекта за ремонта на парка и по тази причина в дните между 10 и 14 септември ще бъде затворен отново участъкът на пътните платна между "Гургулят" и "Скобелев", за да бъде положен износващият пласт асфалт, който в момента не полагаме умишлено, за да не бъде разрушен от строителната техника, която е в района.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!