Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София - домакин на щафетен маратон в деня на Съединението

2
Снимка: facebook/ Sofia Ekiden Marathon
Предизвикателство за всички любители на спорта. Това очаква столичани тази неделя, когато ще се проведе първият по рода си Екиден маратон. Щафетата се провежда в чест на националния празник - Съединението на Княжество България и Източна Румелия, като същевременно е част от мероприятията в Европейската седмица на спорта.

Уникално по рода си състезание, в което отбори от по 6-ма участници ще избягат класическата дистанция от 42 км. под формата на щафета. До момента участие в маратона са заявили над 50 отбора.

Отборите ще бъдат разделени в 4 групи. Всеки може да вземе участие, като единственото условие е предварително да се регистрира в сайта на София Екиден маратон.

Стартът на София Екиден Маратон ще бъде даден точно в 9.00 ч. пред Нац. стадион „Васил Левски”. За да се гарантира сигурността на участниците, улиците, които влизат в маршрута на маратона ще бъдат затворени през целия ден. Трасето на събитието е централната част на гр. София по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”(западното платно), ул. „Професор Фритьоф Нансен”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”, бул. „Пенчо Славейков“,бул.България, бул.„Евлоги и Христо Георгиеви” (източното платно), стадион „Васил Левски”. За последния шести пост бул. „Драган Цанков“ и обиколка в Борисова градина до финала.

Различното при този маратон ще бъде това, че участниците няма да си предават щафетна палка, а специална лента с чип, която е много по-лека.

Повече за предстоящия маратон чуйте от репортажа на Петя Зунгорлиева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия