Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местан: Местните избори ще покажат коя политическа сила с какъв реален кредит на доверие разполага

Снимка: БГНЕС

Преди година, когато беше сформиран кабинетът Борисов 2, ние посочихме, че тази формула на властта не може да генерира стабилност и дори лидерите на четирите партии да полагат усилия, за да постигнат идейна спойка, те не биха могли да го направят, защото са ограничени от вота на избирателите и обещанията, които са им дали. Това каза в шуменското село Браничево лидерът на ДПС Лютви Местан. Той допълни, че местните избори ще покажат промяна в политическата картина в страната и още:

Местните избори ще удостоверят една практически променена политическа картина. Те ще покажат коя политическа сила с какъв кредит на доверие, реален, разполага. В този смисъл, резултатът от местните избори ще бъде важен ориентир за амбициите, за мераците на опеределени политически сили, които се опитват да играят ролята на ментори на общественото мнение.

Местан каза, че предсрочните избори са само единият изход при промяната в политическата карта на страната след вота през октомври. Другият път е изчистването на тази власт от националистически и антиевропейски примеси и тогава вече кабинетът ще бъде стабилен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!