Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

34 български работници пострадаха при катастрофа на автобус в Германия

| обновено на 15.09.15 в 18:00
Снимка: БГНЕС

Автобус със селскостопански работници от България катастрофира днес на магистрала в германската провинция Бавария. 34 души са ранени, съобщи полицията.

Произшествието е станало на пътен възел в района на град Дегендорф. Шофьорът и двама от пътниците са пострадали по-тежко тежко и са откарани в болница, но няма опасност за живота им. 31 души са леко ранени. 15 са се отървали само с шок от преживяното. Работниците са се прибирали от Франция към България.

Водачът е загубил контрол върху превозното средство на завой при преминаване от едно шосе на друго. Автобусът пробил мантинелата, минал през храстите зад нея и се преобърнал на склона. В автобуса са пътували двама шофьори и общо 48 пътници. Шофьорите са дали отрицателна проба за алкохол.

Засега причината за катастрофата не е ясна. Възможно е да става дума за непреценена за острия завой скорост.

До няколко часа ще има автобус, който да прибере българите, катастрофирали в Германия. Това увериха от фирмата-превозвач, която е от Бургас. Инцидентът е станал още сутринта, уточни управителят на фирмата - превозвач Димитър Костадинов.

Произшествието е станало сутринта. Всичките хора са извозени до болница, прегледани, направени са им обстойни прегледи и са изписани, и се намират в база на Червен кръст в Дегендорф. Чакат рейс, който ще ги извози до България.

Шофьорът и двама от пътниците , за които имаше информация, че са тежко пострадали, също са в добро състояние, подчерта Костадинов, който се позова на немската полиция. Водачът на автобуса е от Бургас и е опитен, добави управителят на фирмата. Превозното средство е от 2000-та година и е добре поддържано, подчерта Костадинов. Работниците са от Разград и от Шумен. Били са на гроздобер във Франция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!