Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха от ареста младежа, прегазил човек на пешеходна пътека в Пловдив

Пловдивският окръжен съд освободи под гаранция от 10 хиляди лева младежа, прегазил през август на пешеходна пътека в Пловдив 63-годишен мъж. Случаят стана известен с пропуските, направени в началото на досъдебното производство срещу 24-годишния Милан Дивеков. Последваха рокади в ръководството на Областната дирекция на МВР, започна и вътрешна проверка по настояване на главния прокурор Сотир Цацаров.

Магистратите мотивираха решението си с това, че свидетелите по делото вече са разпитани и няма как обвиняемият да им повлияе. Освен това е посочено, че високият размер на сумата, многократно превишаващ както неговите доходи, така и на близките му, ще е гаранция, че няма да се укрие.

Защитата изтъкна, че няма данни младежът да е участвал в гонка, както и че не би трябвало заради коментирани грешки на органите на реда той да търпи по-високи санкции. От държавното обединение изтъкнаха, че Дивеков е шофирал със скорост два пъти над допустимата и че ако той е карал дори със 76 километра в час, преди да се задейства спирачната система, е нямало как да се стигне до тежкия инцидент.

От прокуратурата заявиха, че доказателствата за извършеното престъпление са безспорни и ще обжалват днешното решение пред Апелативния съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!