Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НЗОК одобрява идеята за пръстов отпечатък при влизане в болница

д-р Глинка Комитов
Снимка: БГНЕС

Управителят на Националната здравноосигурителна каса Глинка Комитов одобрява идеята за въвеждане на пръстов отпечатък при влизане в болница, предложена от министъра на здравеопазването Петър Москов. Здравното министерство вече работи по въвеждането на пръстовия отпечатък. Д-р Комитов посочи:

С по-голяма вероятност можем да контролираме процеса на хоспитализация и дехоспитализация на пациентите, а от юридическа гледна точка не бих могъл в момента да се произнеса.

Пред "Хоризонт" д-р Ивелина Георгиева, директор "Медицински дейности" заяви, че въвеждането на пръстови отпечатъци ще подобри контрола без да отнема финансов ресурс:
Не мисля, че не е реално осъществимо. В момента има работна група, която технически изчиства всички детайли, и по уверение на експертите това е напълно реално осъществимо и при това не е свързано със значителен финансов ресурс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Москов: Пръстовите отпечатъци ще предотвратят фалшификациите

Министърът на здравеопазването Петър Москов обясни в кулоарите на парламента, че целта на идеята за въвеждането на персонален пръстов идентификатор в болниците и аптеките, е да се предотвратят фалшификациите: Ако лицето се е лекувало в болницата,..

публикувано на 06.10.15 в 16:15

"За" и "против" предложението на здравния министър в болниците да се влиза с пръстов отпечатък

Адвокатите Николай Хаджигенов и Михаил Екимджиев и бившият здравен министър Илко Семерджиев коментираха в предаването "Хоризонт до обед" предложението на здравния министър в болниците и аптеките да се влиза с пръстов отпечатък. Те отговориха на въпроса в..

публикувано на 07.10.15 в 11:56

Сдружението на частните болници смята за ненужно въвеждането на пръстов отпечатък

От Сдружението на частните болници определиха като ненужна идеята на здравния министър за въвеждане на персонален пръстов идентификант при постъпване в болница. В телевизионно интервю Петър Москов заяви , че с пръстов отпечатък всеки здравноосигурен..

обновено на 06.10.15 в 15:25