Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Шумен задържа мъж, опитал да купи гласове

Снимка: Мария Съботинова

В Районната прокуратура в Шумен започна бързо производство срещу Денис Ахмед, дал пари на човек с цел да го склони да гласува за определен кандидат, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от 10 хиляди до 20 хиляди лева.

Районната прокуратура в Шумен задържа за 72 часа Денис Ахмед, който дал на три лица по 20 лева, за да гласуват в полза на определен кандидат от листата за кмет на село Царев брод.

Разследването по случая продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Издават удостоверния за гласуване на местните избори

Дирекция "Български документи за самоличност"- МВР ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден. Създадена е необходимата организация българските граждани, които..

публикувано на 24.10.15 в 09:05

ЧЕЗ повишава сигурността на захранването по време изборите

Компанията временно прекратява планираните оперативни превключвания и осигурява 300 дежурни екипи ЧЕЗ предприема мерки за повишаване на сигурността на електрозахранването в Западна България във връзка с предстоящите избори. Служители на..

публикувано на 23.10.15 в 16:49

Днес приключва предизборната кампания за местните избори

Днес е последният ден от предизборната кампания преди вота за кметове и общински съветници в неделя, 25 октомври. Едновременно с него ще гласуваме и на референдум дали да можем да даваме гласа си и по електронен път. С право на глас са около 6 363..

публикувано на 23.10.15 в 09:05