Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ започва консултации за промяна в Конституцията, свързана с имунитета на депутатите

| обновено на 26.10.15 в 13:43
Снимка: БГНЕС

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение депутатите от най-голямата парламентарна група да инициират промяна в Конституцията за отпадане на чл. 70, който регламентира имунитета на депутатите, каза на пресконференция председателят на Народното събрание Цецка Цачева: 

В Народното събрание има искане от главния прокурор за даване на разрешение от Народното събрание за възбуждане на наказателно производство срещу народни представители. При сега действащия ред, уреден и в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, приемаме, че хипотезата е тромава и в никакъв случай не отговаря на обществените настроения. Още в утрешния ден започваме консултации с останалите парламентарно представени партии, за да преуредим по нов начин института на имунитета на народния представител.

Партия ГЕРБ осъжда по категоричен начин действията на Волен Сидеров от тази нощ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Румяна Бъчварова: Нападателят на Сидеров не е полицай

Човекът, който нападна късно снощи край НАТФИЗ председателя на "Атака" Волен Сидеров, не е полицай. Това каза пред Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова : Вчера е бил разпитан. Не е полицай и никога не е бил. В момента няма да разкрия..

публикувано на 26.10.15 в 10:19

Цацаров иска разрешение от НС за задържане на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Главният прокурор поиска от Народното събрание разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов за хулигански действия в сградата на НАТФИЗ в петък вечерта.  Искането е било изготвено вчера сутринта, часове преди лидера..

обновено на 26.10.15 в 11:00