Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преди зимния сезон в София ще бъдат ремонтирани над 34 километра улична мрежа

Над 34 километра улична мрежа ще бъде ремонтирана през следващите седмици в София, съобщи заместник-кметът на града Любомир Христов. Той уточни и какви методи ще се използват, за да не се допуска повторно отваряне на дупките:

Въведохме нов принцип на поддръжка на основни улици. Отговорност на фирмите в различните зони е поддръжката на настилката и другите елементи на инфраструктурата - тротоари, бордюри, маркировка, с различен вид технология -  заливане с битумна паста на по-малки пукнатини или инжектиране с малки камъчета, под високо налягане, със специална битумна емулсия.  На някои места се прави цялостно преасфалтиране или, съответно, изкърпване на слаби места от настилката, така че да бъде гарантирано в рамките на предстоящия зимен сезон, че няма да се допусне отварянето на дупки в пътната настилка, което да влоши безопасността на движение, комфорта на пътуване.

При несвършена работа на фирмите няма да се заплаща, посочи Христов и добави, че при такива случаи парите ще се връщат в общия бюджет на София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!