Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътнически самолет кацна принудително в Бургас след сигнал за бомба

| обновено на 19.11.15 в 11:06
Снимка: Мариян Иванов - Радио Бургас

Самолет със 161 пътници на борда, пътуващ от Варшава за египетския курорт Хургада, кацна принудително на бургаското летище след подаден сигнал за бомба на борда от един от пътниците. Задействана е антитерористична тревога и машината бе насочена на странична писта на Летище Сарафово. Пътниците – полски граждани, са изведени от самолета. Очаква се от полската авиокомпания да изпратят друг самолет, на който да бъдат качени пътниците.

67-годишният мъж подал сигнал за бомба в пътническия самолет, аварирал на бургаското летище тази сутрин, е употребил 200 грама алкохол, съобщиха от бургаската полиция. Екип на ДОТИ продължава претърсването на самолета за взривно устройство. Проверяват се и багажите на пътниците. Медицински екип пристигна на летището след постъпил сигнал за влошено здравословно състояние на 70-годишен диабетно болен мъж, който е оставил инсулина си в самолета. В момента той е под лекарско наблюдение. 

По-рано кметът на Бургас Димитър Николов каза пред БНР, че въпреки инцидента обстановката и пътниците са спокойни. 

Директорът на бургаското летище Георги Чипилски направи официално изявление. Той обясни, че летището е затворено за полети, но в момента няма отменени, тъй като не е имало планирани такива. В 13.55 часа се очаква самолет от лондонското летище Лутън, но на този етап не може да се каже дали въведените извънредни мерки за сигурност ще бъдат отменени. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!