Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено е движението в Ямболско и Благоевградско

През последните няколко часа е засилено движението в направленията - Ямбол- Сливен, Ямбол- Елхово, Ямбол- Петолъчката, както и към изходите на автомагистрала Тракия. Път 1-7 от Петолъчката към граничен пункт Лесово е с нормална интензивност. По него не е наложена забрана за преминаването на тежкотоварни автомобили.

Изключително натоварено е движението в  Благоевградска област.

Колони от автомобили се образуват на главен път Е-79 в района на Симитли, където се включват коли и автобуси от Банско и Разлог. На граничния пункт "Кулата-Промахон" работят всички трасета. Движението се осъществява нормално, съобщи Лора Любенова - говорител на Гранична полиция:

На "Кулата" е интензивно движението в двете посоки, но няма опашки. Създадена е организация пътниците и към България, и към Гърция да бъдат обслужвани максимално бързо. За Илинден нямаме информация да е натоварено движението.

Пътните настилки се почистват и опесъчават. Макар и слаб снеговалежът продължава. От Пътна полиция предупреждават водачите да бъдат особено внимателни в района на прохода Предела и Кресненското дефиле. Да карат внимателно при зимни условия и да не предприемат рискови изпреварвания.

От пътната агенция припомнят, че до 20.00 ч. се забранява  движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътища. Спира се и движението на камиони по магистрала "Хемус" в района на Ботевград заради силния снеговалеж.

Трима души бяха спасени от джип, който излязъл от пътя и надвиснал над пропаст  край село Дагоново и Якоруда. Според първоначална информация, причината за инцидента е несъобразяване с метеорологичната обстановка.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!