Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализираният съд остави в ареста на тримата обвиняеми за изнудване служители на ДАНС и МВР

| обновено на 09.01.16 в 18:14
Снимка: БГНЕС
Специализираният наказателен съд реши, че има достатъчно доказателства, че служителят на ДАНС Георги Георгиев, полицаят Цено Филипов и Борис Рангелов да останат в ареста.  Преди няколко дни  те бяха задържани и обвинени, че са се опитвали да вземат принудиделно и със заплахи 30 000 евро.
от иракски гражданин. Чужденецът бил заплашен, че ако не даде парите, ще бъде изпратен в затвора или ще бъде върнат в Ирак.


Защитата поиска най-леката мярка за тримата с мотива, че могат да извършат ново престъпление и има опасност да въздействат на свидетелите.

Адвокат Александър Мишев, защитник на Цено Филипов, заяви:

Против тях няма никакви доказателства. Единствено един свидетел твърди, че някой е искал от него пари. Нищо повече! Правени са разпознавания, правени са и с камери заснемания. Оттам обаче не може да се извлече ясен образ, от който да си проличи кой и къде е участвал. Нищо повече!! Те са просто задържани на служебните им, на работните им места, и оттам нататък са в ареста. Ще обжалваме и ще видим какво ще реши Апелативният съд
.

Прокурор Георги Мойсев беше категоричен:

Прокуратурата счита, че тези лица са извършили престъпление. На много ранен етап е разследването. Въобще няма печеливши в това нещо! Няма. За да повдигнем обвинение, очакваме да докажем успешно тезата си. Това е работата на защитата - да оборва всички аргументи на прокурора. Съдът е арбитър. Чухте, съдът възприе тезата на прокуратурата и задържа лицата под стража. Ако приемем, че няма доказателства, нямаше да ги задържи. Аз се надявам, че ще ги задържи. Убеден съм, че ще ги задържи. Затова са им повдигнати обвинения.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Прокуратурата иска постоянен арест за трима рекетьори

Прокуратурата поиска постоянен арест за трима души, обвинени за участие в организирана престъпна група и изнудване. Сред тях са служител на МВР и на ДАНС. Тримата бяха задържани преди дни по обвинение, че опитвали да вземат от иракски гражданин 30 хил...

публикувано на 09.01.16 в 12:05