Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молитва на толерантността отслужиха в Пловдив

Снимка: БГНЕС

В присъствието на посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче в Джумая джамия в Пловдив беше отслужена Молитва на толерантността. Това стана с участието на главния мюфтия Мустафа Хаджи,  районния мюфтия на Пловдив Ерсин Ахмед и районните мюфтии на Пазарджик, Смолян и Гоце Делчев. 

Службата беше по повод навършването на две години от нападението над Джумая джамия, когато протестиращи хвърляха срещу храма  камъни и димки. Молитвата  беше предшествана от среща в  сградата на мюфтийството, където пиха кафе на толерантността представители  на еврейската общност в Пловдив, на неправителствени организации, както и на пловдивската администрация. 

Искаме бъдещето ни да е спокойно, изпълнено с благоденствие. Примери за толерантно отношение има не само в Пловдив, но и в цяла България, като се надявам тази среда на толерантност да става все по-силна, подчерта посланик Гьокче. Той поздрави също Пловдив за избирането му за Европейска столица на културата през 2019 година и отказа да отговаря на въпроси относно забраната Ахмед Доган и Делян Пеевски да посещават Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!