Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спрени са обществени поръчки за Варна и Бургас

| обновено на 18.02.16 в 15:14
Община Варна
Снимка: Радио Варна

Прекратяването на още три обществени поръчки е поискал премиерът Бойко Борисов. Те са за общините Варна и Бургас.

В унисон с решението на правителството за преустановяване на обществени поръчки по целесъобразност – с голяма парична стойност и обществен интерес, Община Варна преустановява двете най-големи обществени поръчки към момента: "Инженеринг – реконструкция, модернизация и разширение на ПСОВ – кк Златни пясъци“, на стойност 24 487 642, 40 лeва, и "Строителство, основен ремонт, реконструкция, текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община Варна" – на стойност 120 000 000 лева. Двете обществени поръчки нямат избрани изпълнители. Тръжната документация е минала без забележки от предварителния контрол на Агенцията за обществени поръчки и няма жалби по отношение на критериите. Те ще бъдат организирани отново, с цел елиминиране на насажданите в национален мащаб съмнения за провеждането на поръчки с голяма стойност.

Фирмите, предоставили оферти за избор на изпълнител на поръчка "Инженеринг – реконструкция, модернизация и разширение на ПСОВ – кк Златни пясъци", са: "Солстрой ООД, "Партньори ПСОВ Златни пясъци“ ДЗЗД, "Главболгарстрой“ АД, "Хидрострой“ АД, "КИ – Златни пясъци“ ДЗЗД, "Кристална вода“ АД, ДЗЗД "ППХ Златни пясъци“.

Фирмите, предоставили оферти за избор на изпълнител на поръчка "Строителство, основен ремонт, реконструкция, текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на Община Варна", са: "Девня трейд“ ООД, "Автомагистрали Черно море“ АД, "Пътно строителство“ АД, ДЗЗД "Черно море 2016“, ДЗЗД "Инфраструктура 2016“, "Сдружение ПСТ Трафик“, "Обединение Варна 2020“, "Хидрострой“ АД, "АБ Инвест НН“ ЕООД, "Тийм Инженеринг“ ЕООД.

Община Бургас прекратява процедурата по обществена поръчка за проектиране и изграждане на нова спортна база, на мястото на стария басейн в комплекс“Славейков“. Това се посочва в становище на администрацията, изпратено до медиите. Причината е, че фирмите, които са кандидатствали по обявената обществена поръчка са дали оферти с повече от един милион лева над финансовата рамка, гласувана от Общинския съвет. Сега ще се обяви нова обществена поръчка, в която ще бъдат променени параметрите, заложени в заданието за проектирането на спортния комплекс, с цел да се вместят офертите в договореното финансиране, гласи още становището на Общината.

По-рано днес източници от Министерския съвет заявиха, че по нареждане на премиера Бойко Борисов са прекратени още обществени поръчки в страната, сред които този за спортен комплекс в "Славейков". Офертите бяха отворени на 15-и декември. Проектът предвижда изграждане на закрит басейн с олимпийски размери, трибуни за минимум 1200 зрители, съблекални за спортисти и помещения за треньори, съдии и журналисти. Модерният спортен център в парка на комплекс "Славейков“ трябваше да разполага още с футболно игрище, паркинг зона и тенис корт на открито, който през зимата ще служи за ледена пързалка. Децата ще се включат в индивидуални и групови занимания, хранене, възможности за почивка, срещи с близки, разходки в Приморски парк.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!