Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици ще премерят знанията си по английски в надпреварата "Спелинг бий"

За трета поредна година в столичното 120-о училище ще се проведе състезание по спелуване на английски език "Спелинг бий" под мотото "Не на агресията в училище". Участие ще вземат ученици от 5-и до 7-и клас на столичните училища, каза директорът Цветанка Тонева
Самото състезание се изразява в това, децата да могат да спелуват правилно на английски език. То е национално състезание по правопис и правоговор. 

Учениците от 120 ОУ " Г. С. Раковски" с особено удоволствие учат английски език. Часовете са интересни и интерактивни. Знанията си децата по - късно прилагат при международните визити, в които участват. Всяка година училището работи по международни проекти и нашите ученици са активни участници в тях. Един от най - интересните проекти бе "Аз съм дете и искам да бъда признато". Кореспонденцията и разговорите по проекта се водят изцяло на английски и учениците на 120 ОУ показват завидни познания и свобода в общуването. Наши ученици са посетили над 10 страни от Европа и достойно са представили 120 ОУ. С особено удоволствие участваха и в проекта " Споделени съкровища". Децата създадоха речник с най- употребяваните изрази на няколко езика, много презентации, работиха със своите приятели от другите стани в природни и арт ателиета и през всичко това време показваха чудесен английски.


Състезанието под егидата на американския посланик започва в 11 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!