Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът започна консултации с парламентарно представените партии

| обновено на 29.02.16 в 09:01
Снимка: БГНЕС

При президента Росен Плевнелиев започнаха политически консултации, на които ще бъдат обсъдени приоритетите на парламентарно представените партии за този политически сезон. Първи на "Дондуков" 2 са представителите на АБВ. За разговори дойдоха заместник-председателят на партията Румен Петков, председателят на парламентарната комисия по отбрана Михо Михов и депутата от АБВ - Марияна Тодорова.

По традиция, в рамките на месец, държавният глава ще се срещне с ръководствата на парламентарно представените политически сили. По -късно днес Плевнелиев ще разговаря и с представители на "Атака".

Актуалната политическа обстановка у нас, мерките за продължаване на реформата в областта на правосъдието и вътрешния ред, борбата с корупцията, административната реформа, здравеопазването и образованието ще бъдат сред дискутираните теми.

През месеца на политическите консултации президентът ще разговаря с ръководствата на Патриотичния фронт, БДЦ, Реформаторския блок, ДПС, "БСП лява България" и ГЕРБ.

Очаква се в края на месеца президентът да направи обръщение към Народното събрание, в което да очертае приоритетите пред управлението.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!