Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Единият нападател от Ръжево Конаре е излежал присъда за убийство

Едният от двамата мъже, задържани за бруталното нападение над самотната възрастна жена в пловдивското село Ръжево Конаре е излежал присъда за убийство, съобщиха от полицията и прокуратурата. Нападателите са в ареста за 72 часа. И двамата са били осъждани и за взломни кражби. Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. 

93-годишната жена беше пребита, а крадците взеха единствените пари, с които е разполагала - около 100 лева.

Двамата мъже, единият на 27 години от Дълго поле, а другият - 32 годишен от Ръжево Конаре са арестувани снощи. Те са хвърлили в кладенец откраднатия портфейл, а рецидивистът, който е по-младият и е измъчвал жената, за да каже къде са парите й, се е опитал да изгори маската и ръкавиците, с които се е прикривал. Старата му присъда за убийство е за 9 години , излязъл е от затвора през 2013 година

Междувременно от Университетската болница „Свети Георги” съобщиха, че състоянието на пребитата жена е стабилизирано. Има много кръвоизливи в областта на гърдите и шията, защото е била душена и многократно удряна, обясниха лекуващите лекари. Към момента няма опасност за живота й, но се нуждае от грижи и време за възстановяване, ще остане в здравното заведение до понеделник. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!