Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири автобуса с лекари от Пловдив потеглиха за протеста в столицата

Снимка: БГНЕС
Пловдивски медици потеглиха с четири автобуса, за да се включат в националния протест срещу политиката на здравното министерство. Председателят на районната лекарска колегия д-р Георги Кръстев обясни, че очакват Пловдивска област да е представена от над 400 души. Ще има и медици от Асеновград и Карлово.

Някои от пловдивските лекари заявха, че ще се включат в протеста, защото не са съгласни с нормативния хаос в здравеопазването.

Аз лично пък отивам да подкрепя дъщеря ми, която също протестира и съм длъжен да застана и зад нея. Тя е специализант, каза друг лекар.

Чувствам се ощетен като лекар. През цялото време, откакто упражнявам лекарската професия, назрялото недоволство в мене е голямо. Лекар съм от 22 години и постоянно държавата ме ограбва. И морално, и финансово, коментира протестиращ медик.

Според лекарите, ако пациентите знаят какво ги очаква от целия този хаос от тук нататък, те ще са първи на площада.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Национален протест на лекарите срещу здравната реформа

Около 2 000 лекари от цялата страна протестираха пред Министерския съвет срещу реформата в здравеопазването. Грандиозно започна националният лекарски протест в столицата с живо изпълнение на музикален квартет. Стотици лекари от София , Пловдив,..

обновено на 06.04.16 в 15:33