Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинарите решават за цената на билета в София

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Общинските съветници в София ще решават днес дали ще се повишава цената на билета за пътуване в градския транспорт. Предложението е на Центъра за градска мобилност. Общинските съветници от БСП, коалиция "Сердика" и политическа група "5" са категорични, че няма да подкрепят новата цена. 

Калоян Паргов от БСП и Тодор Цанев от коалиция "Сердика" изложиха аргументите си:
Никой не може да каже за тези 1 лев или 1,60 лева как е изчислена тази цена. Новината за софиянци е, че те ще платят дефицита в "Градски транспорт", така че да им е честита новата цена;
Не шоковото увеличение с 60 процента е начинът да привлечем повече граждани към градския транспорт. Договорките ще се видят по време на гласуването. 

Миналата седмица Комисията по транспорт в Столичния общински съвет прие предложените от Центъра за градска мобилност промени в Наредбата за пътуване в градския транспорт в София, с които цената за еднократно пътуване се предвижда да бъде 1,60 лева от 1 юни.

Зафир Зарков, член на Комисията обясни:

Приехме предложението за промяна в наредбата за тарифите с изричната уговорка, че дебатите продължават в останалите комисии както и по цената на билета, така също и по останалите параметри, които трябва да бъдат гласувани в някои от следващите сесии на Общинския съвет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Поскъпването на билетите е одобрено на първо четене от Комисията по транспорт в Столичния общински съвет

След тричасови дебати Комисията по транспорт в Столичния общински съвет прие предложените от Центъра за градска мобилност промени в Наредбата за пътуване в градския транспорт в София. Това, което засяга пътниците, е цената за еднократно пътуване,..

публикувано на 04.04.16 в 14:55

Столичани протестират пред сградата на общината заради поскъпването на билетите

Жители на столицата ще протестират от 18:30 часа пред сградата на Столичната общината на "Московска", за да изразят несъгласие с евентуалното поскъпване на билетчето за градския транспорт. Протестът се организира във Фейсбук, а участие са..

публикувано на 01.04.16 в 18:00