Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отломка от сграда падна върху детска количка, бебето е с леки наранявания

Снимка: БГНЕС

8-месечно бебе е с леки наранявания, след като отломки от неподдържана сграда в центъра на Пловдив паднаха върху детската количка. Момиченцето е прегледано от екип на Бърза помощ и е добре, но лекарите са посъветвали родителите да следят състоянието му в следващите 24 часа. След инцидента започна обезопасяването на сградата.

Майката на детето разказва, че докато е преминавала с количката покрай сградата, е спряла за момент, когато са паднали парче от тухла и части от мазилката.

Имотът е собственост на спортен клуб "Тракиец", каза кметът на район Централен Георги Стаменов, който е пристигнал на мястото минути след случилото се. Той подчерта, че родителите с право са стресирани и уплашени и определи като щастлива случайност факта, че последствията не са по-сериозни:

Парчето е паднало върху сенника на количката. Истина е, че ако е нямала сенник количката, директно е щяло да удари детето.

Георги Стаменов подчерта, че след като са извикали строителна фирма, която е започнала обезопасяването на сградата, собствениците са уверили, че вече са предприели стъпки за цялостен ремонт:

Но в момента проектът им чака одобрение от главния архитект и ако получат такова одобрение, ще бъде отремонтирана цялата сграда.

В момента сградите в район Централен, за които от Районното кметство са издадени предписания за укрепване и извършване на ремонтни дейности, са 300, допълни Георги Стаменов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!