Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският административен съд отложи отново дело за строеж до Морската градина

Заради процесуални пречки Бургаският административен съд отложи за втори път делото срещу Община Бургас за строителството на 18-етажна сграда до входа на Морската градина пред "Флората". Делото е образувано по протест на Бургаската прокуратура срещу мотивираното предписание на общината, с което е допуснато изменение на подробния устройствен план на комплекс "Лазур".

Жителите на блоковете в съседство на мегастроежа отново не бяха конституирани като страна по делото. Причината е, че Община Бургас за втори път не представи списък с имотите засегнати от бъдещото строителство, както и техните собственици и носителите на вещни права. Докато не се посочат страните по делото, не може да се пристъпи към събирането на доказателства, заяви и адвокатът на потърпевшите Силвия Иванова:

Общината не е представила списък на заинтересованите лица. Глобите са символични, те по-скоро имат дисциплиниращ ефект. От порядъка на 300-500 лв.
 
Следващото съдебно заседание е насрочено за 27-и септември. Съдът задължи повторно ответника по делото - Община Бургас, да посочи, за кои точно имоти се отнася мотивираното предписание за промяна на подробния устройствен план, като при неизпълнение на съдебното разпореждане общината ще бъде санкционирана.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!