Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпитват децата, свидетели на инцидента, при който пострада момиче по пътя за Асеновата крепост

Снимка: БГНЕС

Три деца, преки свидетели на инцидента, при който 13-годишната Анета от Асеновград падна в четвъртък от 7-метрова височина по пътя за Асенова крепост, са разпитани до момента от Районната прокуратура в Асеновград. Разпитана е и учителката, която е била с групата.

По думите на прокурор Димитър Молев, събраните до момента доказателства сочат, че се касае за нещастен случай. Образувано е досъдебно произвоство, а процесуално-следствените действия продължават:

Пострадалото дете се навело да си завърже обувката и загубва равновение. От там пада по склона и претърпява съответнитеувреждания.

Директорът на училище "Свети княз Борис I" Петър Шиков е изпратил подробен доклад за инцидента до Регионалния инспекторат по образованието, а оттам и до министъра на образованието Меглена Кунева. Няма промяна в състоянието на пострадалото момиче. Детето продължава да бъде в кома, съобщиха от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. То е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота, а медиците не се ангажират с прогнози.

Инцидентът стана в четвъртък до разклона за Бачково при връщането на група шестокласници от разходка. Момичето се отклонило и се опряло върху мантинелата, за да завърже обувката си, когато залитнало и полетяло по стръмния пътен участък.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!