Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Ненчев ще открие изложението „ХЕМУС 2016 - отбрана, антитероризъм и сигурност”

Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще открие в Пловдив 12-ото издание на изложението за отбранителна техника „ХЕМУС 2016 - отбрана, антитероризъм и сигурност”. Във форума, който ще продължи до събота, ще вземат участие над 60 чуждестранни и български организации от отбранителната индустрия.

Изложбата за отбранителна техника се организира от фондация "Хемус 95", под патронажа на Министерството на отбраната и на Министерството на икономиката, с партньорството на Сдружението на българската отбранителна индустрия и Международен панаир - Пловдив. Ще бъдат показани съществуващи, придобити нови образци техника, въоръжение и оборудване във формированията на българската армия.

В рамките на съпътстващата програма ще се проведе Осмата международна научна конференция на тема: "Научните изследвания - ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности".

Ще бъдат представени също висшите военни училища, както и техническите университети във Варна и София.

Пловдив ще е домакин и на заседанието на Комитета на Партньорството за бойни припаси към НАТО. В сесията ще се включат представители на 18 страни. Предвиждат се и стрелби на Централния артилерийски полигон „Змейово", както и демонстрации на бойни умения в екстремни ситуации на брега на Марица край Панаира.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!