Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев поздрави участниците в конференцията на организацията "Заедно в час"

Снимка: БГНЕС

Над 400 деца, педагози и университетски преподаватели от цялата страна се включиха в заключителната годишна конференция на организацията "Заедно в час" в Пловдив. Форумът премина под мотото "Образование за успеха на всяко дете". Президентът Росен Плевнелиев поздрави участниците в конференцията.

В рамките на конференцията бяха представени успешни примери от училищата-партньори на „Заедно в час“ за това как по-пълноценно може да се усвоява учебния материал, за помощта, която е важна при работа в екип и за доверието между учители и ученици. Част от оценките и на едните, и на другите за съвместната им работа  бяха показани с кратки видеофилми от класните стаи. В обръщението си президентът Росен Плевнелиев благодари на учителите и подчерта, че е важно „децата да усещат подкрепата на държавата, преподавателите и родителите си“. Към учениците той се обърна с думите :  
Скъпи деца, освен да имате знания трябва да получите и умения. Да можете с двете си ръце нещо да свършите в живота. Да го направите по собствения си начин, и да го направите добре. Вие сте тези, които водят, вие сте тези, които казват, вие сте тези, които направляват. Ако искаш да прескочиш , трябва да вдигнеш високо летвата, трябва да се опиташ да подскочиш високо, защото само тези, които вдигнат високо летвата и се опитат да подскочат, те ще полетят. Те ще намерят своята реализация , но всичко започва с опита и с амбицията, амбицията да се опитам да постигна повече. И с опита да го направя. Затова, скъпи деца, искам да ви поздравя затова, че вие сте си поставили високи цели. И да ви благодаря за това, че вие се опитвате - подчерта Росен Плевнелиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!