Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен започва ремонт на 11 улици

Снимка: Община Плевен

В Плевен започва ремонт на 11 улици. До края на годината ще бъдат усвоени 2 милиона лева целева субсидия, отпусната преди година, съобщи кметът Георг Спартански. Забавянето е заради обжалване на процедурите от севлиевска фирма, класирана на трето място.

Комисия за защита на конкуренцията беше се произнесла в наша полза. Фирмата, която обжалваше си оттегли жалбата в срока за произнасяне на Върховния съд и това ще даде възможност сега след броени дни да стартира процедурата по усвояване на двата милиона за основни ремонти с целевата субсидия от правителството от миналата година, обясни Спартански.

Започва обновяването на основни артерии.

Около 500 хиляди лева са предвидени за бул. "Русе", тя ни е изключително важна и с 500 хиляди лева ще добие друг вид. 2 милиона ще влезнат в улиците на Плевен в знакови улици и още в следващите месеци буквално тези пари трябва да бъдат усвоени, ако бяхме продължили със съдебни саги по процедури, може би щяхме да загубим парите, тъй като правителството едва ли щеше да се съгласи трети път да ги прехвърля от една година в друга
.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!