Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия е във футболно настроение преди полуфинала от европейското по футбол

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия е във футболно настроение преди полуфинала от Европейското първенство по футбол довечера. Мачът срещу Франция започва в 21.00 часа и дори Бундестагът ускори заседанията си днес, за да успее да приключи с натоварената програма преди началото му.

Четвъртъкът е тежък ден за Бундестага – заради предстоящата лятна пауза депутатите трябва да заседават над 12 часа и да приемат няколко важни закона. Заради започващия в 21.00 часа мач с Франция обаче всички заседания са изтеглени напред, а законопроектите вече са разгледани предварително и ще бъдат само гласувани.

Не само депутатите си осигуряват свободно време за полуфинала. Немалко училища разрешиха на учениците да закъснеят с един час в петък, тъй като е ясно, че повечето деца ще си легнат твърде късно. Освобождаването с един час важи и за понеделник, ако Германия играе на финала.

Тъй като някои от най-важните играчи от германския отбор са със сериозни наранявания след мача с Италия, все още не е ясен съставът на бундестима. Със сигурност заради жълти картони няма да играе Мац Хумелс. Жером Боатенг и Бастиан Швайнщайгер са все още под въпрос, а за Марио Гомез европейското първенство приключи.

Въпреки това всички се надяват на победа. Германците традиционно гледат големите първенства заедно навън. Дотук според изчисленията на различни търговци германците са изпили 13 милиона литра бира, докато гледат мачовете.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!