Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 хиляди деца на възраст 3 г. ще посещават пловдивските детски градини през новата учебна година

Снимка: Светослав Цветанов

2 200 деца на възраст 3 години ще посещават пловдивските детски градини през новата учебна година.  След  приключилото трето основно  класиране за прием на родените през 2013 година са обхванати 135 деца .
За следващото,  свободните места ще бъдат обявени  до 19 юли. Крайната дата за подаване на заявления по интернет е 24 юли , а резултатите ще бъдат обявени на 26 .
Като цяло места в Пловдив за първа група група  има за всички деца, участващи в класиранията.  Все още има около 100 обаче, чийто родители желаят   да ги запишат в точно определени  детски заведения.  Те не са приети, поради недостиг на места в най-желаните градини.  Затова и съветът на експертите е родителите да се съобразяват с обявените свободни позиции, за да имат шанс за прием. От 26 юли, когато е следващото класиране, до края на календарната 2016 година предстоят още 9 класирания за всички възрастови групи, съобщават още от общинската администПловдирация . Анализите показват, че обявените места за децата от 3 до 6-годишна възраст са повече от броя на децата, които кандидатстват за прием. Единствено за яслените групи към момента местата са по-малко, но в следващите месеци и там ще бъдат обявени повече, след като 3-годишните бъдат изписани от яслите, за да постъпят в детските градини. Родителите на все още незаписаните деца могат да кандидатстват и за обявените свободни места за районите, различни от настоящия им адрес. Намаленият брой точки по критерия за местоживеене няма да е пречка за класиране на желаещите, защото водещо в случая е наличието на места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!