Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Столипиново" бяха съборени две незаконни къщи, построени на частен терен

Снимка: БГНЕС

Под полицейска охрана, в пловдивския квартал „Столипиново“ бяха съборени две незаконни къщи, построени на частен терен. Въпреки струпването на много жители на квартала до инциденти не се стигна.

Ангажимент на общинската администрация е да осигури на тези семейства временни жилища, ако те не могат да си намерят сами, заяви заместник-кметът Димитър Кацарски и уточни:

Хората са си изнесли покъщнината, демонтирали са дограмата. Общината има задължението, ако те не са намерили къде да изнесат покъщнината си, осигурили сме склад в "Жилфонд", има представители на "Жилфонд" там, с транспорт на Общината ще бъде пренесена на място, където ще е сигурно и няма да претърпи някакви увреждания.

Димитър Кацарски допълни, че влезлите в сила заповеди за събаряне са само за двете къщи. До принудителната акция се стигна, след като живеещите в тях не ги премахнаха сами в срока, който им беше предоставен. Къщите са изградени върху частен терен без разрешение и без проект. Има поне още 15 - 20 постройки, които са издигнати върху същия имот. Семействата искали да купят земята, но собственикът определил цена, която е непосилна и заявил, че иска да продаде целия терен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!