Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 15 000 туристи са разгледали забележителностите на Пловдив с безплатните обиколки

Снимка: www.bg.wikipedia.org

За четири години над 15 хиляди туристи са разгледали забележителностите на Пловдив с безплатните обиколки на града. Доброволците, които водят групите, са студенти от различни университети. Днес екипът отбелязва своя четвърти рожден ден с дав празнични тура.

Туристическите обиколки се извършват целогодишно и по график са два пъти на ден от април до октомври, а през останалото време има един тур. Обиколките са с продължителност от два до два часа и половина в зависимост от това колко са хората, които ще се съберат. Туристите, които се включват, са от цял свят, а лекциите са на английски език, разказва Доника Ставрева.

Започваме тук на центъра. Говорим за сградите, за различните периоди. Минаваме през "Капана", което в момента е най-нашумялото място. Естествено вторият тур се развива в Старият град, той е най-исторически богат и завършваме с Античния театър и църквата "Успение Богородично".

Не възприемам този ангажимент като работа, срещите са много вълнуващи и обогатяващи, казва Веселин Джонов, който е студент по медицина и се е включил в проекта преди два месеца.

Става въпрос за подобряване на английския език. Подобряване на културата.

Целта ни е да утвърждаваме Пловдив като водеща дестинация, казват гидовете доброволци и са категорични, че в последните месеци броят на туристите значително се е увеличил.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!