Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глоба за надзорната фирма, допуснала асфалтиране на дървета по бул. "Владимир Вазов"

При повторно нарушение договорът ѝ ще бъде прекратен

Снимка: Спаси София

След информацията за асфалтираните дървета в София, от Общината предупредиха надзорната фирма  "Трансконсулт" БГ, че при повторно нарушение договорът с нея ще бъде прекратен. След като в социалните мрежи бяха разпространени снимки на асфалтираните дървета по ремонтирания тротоар до спортен комплекс "Левски". На надзорната фирма ще бъде наложена и глоба, посочи кметът Йорданка Фандъкова:

В момента работим по много обекти и аз искам на големите обекти надзорът да е постоянно място. В хода на строителство могат да се допускат всякакви грешки, но за това е надзор, за това е контрол да се възстановят. Още повече, че те бяха отрязани дървета, стари, саморасли, които са за отстраняване. Имали са разрешение, всичко и са оставени. Това е просто безхаберие, нищо друго не е. Ще санкционираме всеки подобен опит да се бърза, без мисъл. Нещо толкова на вид незначително, всъщност компрометира изключително тежка работа, каквато е цялостната реконструкция на булевард, който не е ремонтиран от десетилетия, а пък за моста да не говорим, че беше опасен.

Цялостната реконструкция на участъка струва близо 13,5 млн. лева, а надзорната група, която следи качеството на ремонта по бул. „Владимир Вазов“, ще бъде санкционирана с 10 % от стойността на договора.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Днес решават дали да има санкции заради асфалтираните дървета на бул. "Владимир Вазов"

До края на деня ще стане ясно дали ще бъде наложена санкция на фирмата "Трансконсулт" БГ, която отговаря за надзора на ремонта на столичния булевард "Владимир Вазов". Това посочи кметът на район "Подуяне" Ева Митова по повод асфалтираните дънери на..

публикувано на 19.07.16 в 11:07