Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на "Драгалевци" заплашват да блокират пътища в София, ако не започне строежът на канализация в квартала им

Жителите на столичния квартал "Драгалевци" настояват да започне изграждането на канализация и да бъде огарничено застрояването в населеното място.  Хората заплашват, че ще блокират за движение пътища в София както преди седмица затвориха входа на "Драгалевци" от булевард "Черни връх" с жива верига.  Протестиращите искат специална проверка от "Басейнова дирекция" и оценка на здравния риск.

Людмила Димитрова посочи, че проблемът съществува от години, а в същото време се разрешава изграждането на жилищни блокове, които нямат нужните пречиствателни съоръжения:


В последните две години започнаха да се изливат, уж пречистените им води по улиците, в канавките. Ние нямаме навсякъде и дъждовни канавки. Това просто е нетърпимо положение! Трябва да се промени начинът на застрояване на "Драгалевци" и по най-бързия начин, спешно изграждане на канализация, макар и частично да започне включване на хората. Няма да приемем отказ с мотив „Липса на пари“, защото плащаме изключително високи данъци.

Според жителите на "Драгалевци", с реконструкцията на булевард "Черни връх" може да започне изграждането на канализация. Здравко Младенов посочи:

Така и така се копае, наведнъж да се положи тръбата! Технически е възможно и най-вече икономически е изгодно! По някакво стечение на обстоятелствата, неизвестно засега, повечето от имотите, през които би трябвало да мине, да бъдат отчуждени, отдавна не са на жителите на "Драгалевци".

Хората поканиха кмета на София в читалището тази сряда.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!