Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланик Ема Хопкинс: Българите активно се интересуват какво предстои след референдума

посланик Ема Хопкинс
Снимка: БГНЕС

След референдума във Великобритания българите активно се интересуват какво предстои и се обръщат с въпроси към Британското посолство в София и съответно към българското в Лондон. Това заяви в Пловдив посланикът на Обединеното кралство у нас Ема Хопкинс.

Тя подчерта, че е в непрекъснат контакт с българския си колега, с когото коментират как да успокоят хората и да им предоставят правилната информация. 

Посланик Хопкинс увери, че са в сила всички досегашни условия за гражданите на ЕС във Великобритания и допълни, че ще минат поне две години, преди нещо да започне да се променя:

Вярвам, че в преговорите с ЕС ще постигнем такива договорености, които да запазят същите права и задължения, както за европейските граждани във Великобритания - те са около 2 милиона, така и за около 1,5 милиона британци, които живеят в рамките на Европейския съюз.


В Пловдив британският посланик се срещна със специалистите от Центъра за обществена подкрепа, предоставящ услуги за деца и семейства в риск. Тя посети също домовете на такива семейства в ромската "Шекер махала" и се запозна с програмата по превенция на изоставянето. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!