Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата си връща авиоремонтния завод "Авионамс"

Завод "Авионамс"
Снимка: avionams.com

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи в авиобаза "Граф Игнатиево", че държавата е закупила авиоремонтния завод "Авионамс", който се намира на територията на базата.

Вложените средства са над 29 млн. лева. Заводът беше приватизиран на два пъти – през 2008 и 2012 година. 

На свой ред министърът на отбраната Николай Ненчев подчерта, че българските въоръжени сили имат толкова самолети, колкото са необходими:


Имаме достатъчно бойни самолети МиГ-29 към този момент, които могат сами да изпълняват охраната по въздушното пространство. Т.е. всичко онова, което се твърдеше в рамките на миналата година и в края на поминалата е било лъжа. От месец ноември ще получим поредните два двигателя от Полша и последните. Т.е. ще имаме още един самолет. До края на годината, пуснали сме обществена поръчка, имаме необходимите средства, ще имаме още 10 двигателя или още 5 МиГ-29, което е напълно достатъчно. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Купуваме нови шест двигателя за изтребителите МиГ 29

Нови шест двигателя за изтребителите МиГ29 ще бъдат закупени, а в края на годината България ще има комплектована ескадрила. Това заявиха в авиобаза Граф Игнатиево министърът на отбраната Николай Ненчев и министър-председателят Бойко Борисов . Министър..

публикувано на 12.01.16 в 14:28