Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа двама телефонни измамници от град Левски

Двама телефонни измамници са арестувани при съвместна специализирана акция на областните дирекции на МВР в Пловдив и Плевен. Димитър Серафимов-Келеша и братовчед му Серафим Серафимов са от град Левски. Заедно с други заподозрени, те действали в цялата страна, като се обаждали на жертвите си от мобилни карти на румънски оператор, за да скрият следите си.

До разкриването на  престъпната схема се е стигнало, след като куриерът, изпратен да прибере 2000 лева от поредната измамена възрастна жена в Пловдив, се усъмнил  и сигнализирал в полицията, обясни говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев:

Пострадалата е била подлъгана, че нейна племенница от Германия ще й изпрати 32 хиляди евро, за което обаче тя, за да бъдат освободени от митница "Пловдив", трябва да заплати определена сума пари.

В хода на разследването са събрани данни и за други замесени, уточни заместник-директорът на Областната дирекция на МВР - Пловдив Георги Георгиев:

Установено е, че дейността се финансира от Димитър Серафимов. Самите телефонни измами се осъществяват от две лица, които живеят на семейни начала, обявени са за издирване. В домовете им са намерени вещи, съотносими към воденото досъдебно производство.

Спрямо двамата арестувани е внесено искане в съда за налагане на постоянна мярка “задържане под стража”.

От областната дирекция на МВР съобщиха, че за една година във връзка с телефонни измами са били задържани 17 души. Освен на територията на Пловдив, те са действали и в  Карлово, Асеновград и Първомай.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!