Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои да бъде изградено допълнително видеонаблюдение в рисковите райони на София

Снимка: БГНЕС

Полицията в София задържа между 50 и 150 имигранти всеки ден. Това съобщи комисар Борислав Муеров, началник на "Охранителна полиция" към СДВР:

Повечето пребиваващи в страната са без статут. Една част от тях са с някакъв статут, който се установява в последствие от дирекция "Имиграция". При последните ни специализирани полицейски операции задържаните лица са от Афганистан, Пакистан, не се наблюдават толкова вече от Сирия.

Предстои да бъде изградено допълнително видеонаблюдение в рисковите райони на столицата, посочи Красимир Димитров от дирекция "Сигурност" в Столичната община:

До края на годината ще изградим видеонаблюдение по улиците "Цар Симеон" и "Цар Самуил", които се свързват към видеонаблюдението от площад "Света Неделя", до Централна жп гара и Централна автогара. Това е центърът на "Бенковска" 12, който е основният оперативен дежурен център с видеонаблюдение. Имаме още три изнесени центрове за видеонаблюдение. Тук се гледат основно рискови места около джамията, "Мария Луиза", "Екзарх Йосиф", пътя към Централна жп гара, част от Лъвов мост. Именно на камерите забелязахме хулигански прояви. Извършителите бяха задържани. Реакцията беше светкавична.

Според Димитров престъпленията в райони, където има видеокамери, са намалели между 50 и 70 процента. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!