Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава да е тежка обстановката с възникналите и днес пожари

| обновено на 04.08.16 в 18:25
Снимка: БГНЕС

Продължава да е тежка обстановката с възникналите и днес пожари. Горят предимно сухи треви и храсти. В гасенето участват пожарникари, горски, служители на армията и доброволци, съобщава комисар Тошко Бързилов, началник на оперативния център на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението": 

Към 18 ч. участват в гасенето на 48 пожара. Най-големият пожар е в района на с. Леска Лисово община Свиленград, който е обхванал над 500 декара гори и земеделски земи. На място са изпратени екипи от Свиленград, Харманли, Хасково, Симеоновград, Димитровград, включени са и представители на горските стопанства с техни екипи. Допълнително преди 15 мин. т.е в 17.30 ч.  излетя и хеликоптер от БА да окаже помощ в овладяването на този пожар. На настоящия момент, този пожар не застрашава населени места

Двадесет декара широколистна гора и 8 необитаеми вилни постройки изгоряха при пожар във вилна зона "Отдих" край с. Песнопой, Пловдивско, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Сигналът е подаден вчера в 13.20 часа. По първоначални данни запалването е причинено от небрежност при боравене с открит огън. 


Усложнена е обстановката с възникналите пожари и през последното денонощие. 166 пожара са ликвидирани, но от сутринта са подадени сигнали за възникнали нови 17 в сухи треви и труднопроходими местности. По-рано комисар Тошко Бързилов каза: 

Най-големият пожар, който беше възникнал, беше на територията на село Радовец, област Хасково. През нощта той беше локализиран на площ от 1500 декара. Продължава обхождането му. Пожарът в село Черна могила, област Хасково, беше локализиран и потушен, където бяха унищожени около 30 декара широколистна гора и растителност и беше отменено бедственото положение. Погасен беше и пожарът в село Црънча, област Пазарджик. Напълно беше ограничен пожарът в района на село Песнопой, област Пловдив. Бяха спасени 20 вили. Напълно беше погасен и възникналият пожар в района на Сливен, в района на село Мечкарово и Сливенски минерални бани. Продължава да бъде повишен рискът от възникване на пожари на територията на Хасковска, Пловдивска, Старозагорска и Ямболска област.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!