Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 хиляди лева на ден неустойка ще плащат фирмите за забавяне на ремонтите в София

Снимка: Биляна Борисова

30 хиляди лева на ден неустойка ще плащат фирмите за забавяне на ремонтите на улици и булеварди в София. До 20-и октомври трябва да приключи работата по улица "Козлодуй", където се подменя релсов път и се изгражда канализация. 

Четири милиона лева ще струва реконструкцията на трасето, дълго 820 метра.

Разбит път, множество дупки, най-вече в участъка на релсовия път - това е състоянието на столичната ул. "Козлодуй". Участъци от пътното платно са затворени заради ремонт. Ще приключи ли той в срок, провери кметът на София Йорданка Фандъкова:
Това е участък в много тежко състояние беше. Основното, което виждаме, е подмяната на релсовия път. Информацията, която получих току-що, е, че ремонтът ще приключи в срок.

Марлена Петрова има магазин на улица "Козлодуй". 
Слабо посещение на клиентите. Няма достъп.

Тодор Кръстев - кмет на район "Сердика":
Най-трудното беше да осигурим достъп до всеки един магазин. Основната идея на този ремонт е да се подобри състоянието на пътната настилка, заедно с това се подменят и водопроводът и канализацията. И трамвайните релси, които бяха един от основните ни проблеми, за да бъде така разбит булевардът. При новото изграждане по-малко шум ще има за хората, които живеят тук

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!