Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината в Пловдив ще има вече санирани сгради

Снимка: БГНЕС

До края на годината в Пловдив ще има вече санирани сгради. Над 50 милиона лева ще бъдат вложени за обновяването на 52 блока, чиито собственици са подали документи и имат одобрение. До 24 август е срокът за кандидатстване на фирмите. Предварително Община Пловдив е изискала от Камарата на строителите оценка за възможностите на различните компании.

Заместник-кметът по общинската собственост Димитър Кацарски подчерта, че въпреки дългите процедури до края на годината ще има сгради, които ще бъдат санирани или по които ще се работи. Той не се ангажира с прогноза колко ще са сключените договори. 
Подготвени сме, считам, много сериозно. Съвместно със Строителната камара разработихме условията и ръководство как трябва да върви санирането в сградите и на тази база, провеждат се обучения с фирмите, които желаят да участват. Няма да се чака да се сключват договори с всички сгради. Всяка сграда поотделно е отделно обособена позиция.
В ход е процесът за подаване на документи и от новите кандидати, за които ще има финансиране през 2017 г.  Условията са същите, с изключение на тези, които кандидатстват по програмата „Региони в растеж“. Община  Пловдив е сключила договор във връзка с интегрирания план за градско развитие, по който ще бъдат осигурени 18 милиона лева за саниране. Сградите трябва да са най-малко с 5 и най-много с 36 апартамента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!