Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 800 семейства от Пловдив са подали молби за еднократна помощ за първокласници

Снимка: БГНЕС

Над 800 семейства от Пловдив вече са подали молби за получаване на еднократна помощ от 250 лева за своите първокласници. От 1-ви юли повече хора имат право на този вид подпомагане, тъй като беше увеличен критерият за доход - по 400 лева на човек, който преди беше по 350 лева.

И тази година най-активни са в пловдивския район "Източен", част от който е ромският квартал "Столипиново". Там до момента са внесени 60 молби. Срокът за подаване на документите е до 15-и октомври. От социалните служби напомнят, че е задължително да се представи бележка от училището, където е записано детето. След 15-и септември инспектори ще проверяват дали действително децата посещават училище. Ако там няма такъв ученик, родителите ще връщат парите.

От Община Пловдив съобщиха, че продължава кампанията за прием в детските заведения. От там са категорични, че местата  за детските ясли и градини са достатъчни, но все още има родители, които не се съобразяват с обявените свободни позиции, а участват за детски заведения без възможности за прием. Така остават незаети места и има все още незаписани деца.

Следващото класиране ще е на 30 август. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 22 август включително.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!