Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов потвърди, че му предстои среща с Жан-Клод Юнкер по повод оставката на Кристалина Георгиева

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов потвърди в Пловдив, че му предстоят консултации с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след оставката на българския еврокомисар Кристалина Георгиева
Първо, ще говоря с господин Юнкер да видя какви са възможностите. Имаме вече, може би, най-високия пост, който българин заема в Световната банка. Това е много мощна институция и името на Кристалина Георгиева там също е от полза за България. Тя и без това до декември ще е в Европейската комисия. От 12 милиарда бюджетът за България стана 15 милиарда за следващата година, така че тя изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой, който в сферите – дали екология, дали регионално развитие, там, където България най-много има нужда, ако можем, там да се преборим, каза премиерът. Той потвърди, че всички институции полагат усилия за спокойното протичане на предстоящите идната седмица президентски избори:
Полагат се всички усили. Толкова пари се дадоха за изборите – над 50 милиона – и за секциите в чужбина, и за ЦИК и за всички, които ще участват в изборите, да бъдат добре платени. Очаквам и МВР да си свърши работата, пък и вие имате прекрасни предавания за сигнали, които се получават, така че с обединени усилия ще направим едни честни избори. Аз вече благодарих на Слави Трифонов, че вчера направи един концерт.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!