Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив е домакин на конференцията "Да правиш бизнес в България"

Снимка: Радио Пловдив

В Пловдив днес и утре ще се проведе първата по рода си годишна конференция "Да правиш бизнес в България: Успехът на Пловдив и кои са новите региони с потенциал".   

Форумът ще бъде открит от президента Росен Плевнелиев, а в деловата му част ще участват вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев, представители на местната власт и на финансови институции, бизнес ръководители.

Поканени са инвеститори от страната и от страни-членки на Евросъюза, Китай, Израел и Турция. 

Конференцията си поставя за цел да покаже на компании от различни сектори, като производство, монтаж, иновации и IT възможностите, които България предлага като инвестиционна дестинация. Ще се обсъжда и какво трябва да се подобри в средата, така че да се създадат повече индустриални зони у нас, които да привличат фирмите и да създават работни места. Голямото предизвикателство – човешкият капитал и как компаниите могат да намират, образоват и запазят служителите си – също ще е сред дискутираните теми. 

Специален акцент ще бъде поставен на успеха на Пловдив. Ще бъдат презентирани и още 4 от българските градове, които работят върху интересни възможности за инвестиране.  

Очаква се да предизвика интерес и икономическият преглед на региона, ще се анализира и позицията на България на регионалната инвестиционна карта.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!