Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията иззе близо 14 млн. фалшиви евро, част от тях са открити в язовир

Снимка: БГНЕС

При мащабна полицейска операция е предотвратено пласирането на почти 14 милиона фалшиви евро. В разкриването на престъпната група са  участвали служители на ДАНС и МВР. Това съобщиха в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, апелативният прокурор Иван Даскалов и окръжният прокурор Румен Попов
Разследването е  започнало по оперативен сигнал за готвената сделка. Арестуваните са трима. Част от фалшивите пари , които са с много високо качество, са иззети при направените обиски, а най-голямото количество е открито в язовир Мечка край първомайското село Татарево, съобщи пловдивския апелативен  прокурор Иван Даскалов:
Иззети са 1 117 броя банкноти от по 500 евро - това са нарязани банкноти на стойност 558 500 евро. На второ място - 405 листа с отпечатани на всеки един от тях по шест банкноти от по 500 евро, които представляват един милион и 215 хиляди евро. И на трето място - иззети са едно голямо количество ненарязани банкноти - на листове. Засега можем да  съобщим само тяхното приблизително количество -  то е около 12 милиона еврокоито още са мокри и се сушат .  
Междувременно при акцията  са конфискувани и 14 пушки - ловни и автоматични, половината със заличени серийни номера. Те са били откраднати през 2014 година от магазин в Хасково, който по-късно е бил опожарен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!