Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани протестираха пред централата на EVN заради високите си сметки за ток

Снимка: БГНЕС

Недоволни от високите сметки пловдивчани се събраха на протест пред централата на EVN . Проявата беше организирана и подкрепена в социалните мрежи от много хора, но едва 15 души дойдоха  пред сградата на енергодружеството в центъра на града.  Протестиращите са категорични, че сметките им са по-големи, отколкото са очаквали.  Повечето от тях все още не са получили януарските си фактури , в които предполагат, че ще фигурират още по-големи суми.

Работя на график и съм много време в къщи. Както съм била декември, така съм била и януари, така съм била и ноември. Това, което съм ползвала през ноември, съм го ползвала и през декември. Сметката ми е със 100 и няколко лева отгоре. Януари сигурно ще са още по-високи.

Отоплявам 20 квадрата. Може ли 60 лева да е разлика за един месец? И миналите месеци беше студено! Климатикът не е спирал да работи! Нищо по различно не се изразходва там! Колко процента са това?

В началото на месеца от EVN заявиха, че януарските сметки за ток ще са средно с 38 на сто по-високи от тези за декември и обясниха, че това се дължи на увеличеното потребление заради продължителните ниски  температури. Проверките на дружеството не са регистрирали некоректно отчитане.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!