Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската прокуратура ще повдигне обвинение за бягството на задържания затворник

Снимка: БГНЕС

Пловдивската районна прокуратура ще повдигне обвинение за бягството на затворника, който вчера беше задържан от полицията в апартамент в район "Северен". 

Тома Ендрев е върнат в затвора, където от 2005-а година излежава 18-годишна присъда за грабежи и жестоко убийство.

За бягството той може да получи до 3 години затвор.

От прокуратурата уточниха, че в апартамента, в който е арестуван 32-годишният Тома Ендрев, е живеел излежал вече присъдата си затворник. Още на 24-и февруари разследващите са установили, че двамата са заедно и са продължили да ги следят.  В петък избягалият е помолил да преспи в апартамента, а сутринта наемателят на жилището е бил заблуден, че приятелката му е зле и трябва да отиде в болница. Когато го направил,  бил арестуван и сам завел полицейските екипи в апартамента, където бил задържан и Ендрев. При акцията са открити амфетамини.

До момента не е известно каква е причината затворникът да предприеме бягството. От прокуратурата потвърдиха, че се е измъкнал, докато е бил придружаван от надзирател  от общежитието към сградата на затвора и уточниха, че е бил без белезници. Защо - това установява проверка на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!