Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на образованието обмисля санкции за безотговорни родители и агресивни ученици

Снимка: БГНЕС


Министерството на образованието има идея за санкции за безотговорни родители и ефективни наказания за ученици, проявяващи насилие, заяви министърът на образованието проф. Николай Денков. Той коментира последствията от трагичния случай в столичното 52-ро училище, където почина 11-годишно момиче. 

Според министър Денков решенията трябва да се търсят в диалог между образователното министерство, Министерството на труда и социалната политика, МВР и Агенцията за закрила на детето и такава среща предстои:

На първо място трябва да се помогне с повече ресурси за учители, психолози, учители, които да работят с проблемните деца. Ясно е, че един стандартен учител в клас няма как да се справи с цялата тази ситуация, в която е бил. Много трябва да се помогне на учителите и това се очертава като основен проблем в момента в работата с родители. Всъщност учителите трябва да бъдат защитени от всякакъв тип натиск от страна на родителите, за да могат да си изпълняват функциите и трябва да има ефективни мерки, с които родителите, които не изпълняват техните задачи, да бъдат санкционирани. Такива в момента няма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

На 6 март ще е ясна причината за смъртта на 11-годишното дете, жертва на агресия в училище

На 6 март ще стане ясна причината за смъртта на 11-годишното момиче от 52-о основно училище "Цанко Церковски", което почина след конфликт със свой съученик. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че от ключово значение за..

обновено на 27.02.17 в 20:29