Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 700 участници в националния конкурс „Пролет върху листа“

Над 700 млади художници от цяла България са участвали в десетия юбилеен национален конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа", който се организира в Кюстендил за поредна година, съобщиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие". Участниците са деца от 4 до 12 клас. В конкурса участват и деца със специални образователни потребности. Основното изискване е произведенията да са свързани с пролетта. Конкурсът е част от празненствата, с които се отбелязва празникът на града - "Кюстендилска пролет". От тази година конкурсът е включен и в националния календар за детски конкурси за изобразително изкуство, казаха още от общинския отдел. Обявяването на резултатите и откриването на изложбата с картини на победителите в последното издание ще стане на 16 март, във Възрожденското училище в Кюстендил. На предстоящата изложба ще бъдат представени 60-те най-добри детски рисунки. За 10-те години от създаването на конкурса досега, в Кюстендил са дошли почти 10 000 рисунки, казаха още организаторите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха учебната година в Спортното училище в Сандански

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов и директорът на Спортното училище Николай Марков официално откриха новата учебна 2024 - 2025 година. Днес училищният праг прекрачиха 150 ученици, от които 26 новоприети. През изминалата учебна година 13 ученици бяха включени в националните отбори на страната - борба свободен стил, плуване и карате...

публикувано на 02.09.24 в 10:20

Пехливански борби, кулинарни изложби и концерт за празника на Белица

Седмото издание на празника на Община Белица „С любов и вяра в общите ценности“ ще се проведе н а на 21 септември 2024 /събота / от 14.00 ч. до 23.00 ч. под патронажа на кмета Радослав Ревански . През годините празникът се превърна във фестивал на таланта от всички жанрове на изкуството. И тази година  ще имате възможност да съпреживеете и..

публикувано на 02.09.24 в 10:04

ЦИК решава за заместник-председател и секретар на РИК - Благоевград

Областният управител на област Благоевград Георги Динев проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за избор на членове на Районна избирателна комисия – Благоевград, за произвеждане на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. На консултациите са поканени да присъстват парламентарно..

публикувано на 02.09.24 в 09:40

Грандиозен финал на „Пирин Фолк“ Сандански 2024

В последната фестивална вечер на  XXXI I издание на фестивала „Пирин Фолк“ 202 4  се проведе к онкурс за авторска македонска песен .  Летният театър в Сандански отново бе препълнен  и не можа да побере всички желаещи да станат част от магията на традициите. В конкурса за авторска македонска песен   бяха представени   15 нови композиции,..

публикувано на 02.09.24 в 09:11

Международно колоездачно състезание се състоя в района на Разлог

Заключителната втора част на Международното колоездачно състезание се проведе през вчерашния ден. Финалът бе изключително оспорван. В рамките на близо 3 часа участниците изминаха 134 км по маршрута Баня – Банско – Добринище – Елешница – Разлог.  Борислав Хаджистоянов от Разлог е най- младият участник в тазгодишния формат на "По стъпките на римляните"..

публикувано на 02.09.24 в 08:44
Бюллетень ЦИК

Партиите в Перник не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия

При само една квота съгласно разпоредбите на ЦИК, от двете крила на ДПС са направили две отделни предложения, съобщи областният управител Людмил Веселинов. Поради липсата на консенсус протоколът от заседанието ще бъде изпратен в ЦИК, която ще определи състава и ще назначи комисията. РИК в Перник е 13- членна. Четири от квотите са за ГЕРБ- СДС, по три..

публикувано на 02.09.24 в 05:50

Събор в радомирското село Негованци завърши с убийство

Тежкият инцидент е станал тази нощ, съобщиха от полицията. Убит в дома му е 39- годишен мъж. Извършителят е на 33 години и е от Бобов дол, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.  Все още не е ясна причината за трагедията. По първоначална информация по време на събора между жертвата и убиеца възникнал конфликт. Скандалът..

публикувано на 01.09.24 в 17:10