Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международно колоездачно състезание се състоя в района на Разлог

Заключителната втора част на Международното колоездачно състезание се проведе през вчерашния ден. Финалът бе изключително оспорван. В рамките на близо 3 часа участниците изминаха 134 км по маршрута Баня – Банско – Добринище – Елешница – Разлог. Борислав Хаджистоянов от Разлог е най- младият участник в тазгодишния формат на "По стъпките на римляните" 2024. Днес той завърши втория етап от състезанието на двадесет и шеста позиция, което е изключителен успех и гордост за Разлог и цялата община. 

Церемонията по награждаването на финалните победители се състоя на площад „Преображение“ в Разлог. Победител във втория етап бе немският състезател Алберт Гатеман. Победител в генералното класиране стана румънският състезател от румънски отбор Алин Тодер, той е и най-младият участник, печелил състезанието. Второ място в генералното класиране е за българския състезател Йордан Петров от отбора на „Хемус-Троян“. Йордан Петров е първият българин, който се класира в топ 3 на генерално класиране в издание на „По стъпките на римляните“.На трето място в генералното класиране бе поставен датският състезател Матц Шултц Йоргенсен. В категорията „Най-добър катерач“ победител бе македонският национал Димитър Йовановски. В категорията „Най-активен състезател“ първенец бе немският колоездач Доминик Рьодер. За „Най-добър млад състезател“ отличен бе Алин Тодер. В отборното класиране: българският отбор на „Хемус-Троян“ е сред първенците. „По стъпките на римляните”2024 събра най-добрите колоездачи от цяла Европа да се състезават по историческите пътеки на римските легиони в Разлог, Баня, Банско и Добринище. В надпреварата участие взеха общо 16 отбора. Международното колоездачно състезание „По стъпките на римляните“ 2024 се организира съвместно от Община Разлог, екипа на хотел „Хот Спрингс“ село Баня, Българската Федерация по Колоездене, фирма „Долчини Про Тийм“, Община Банско и други съмишленици. През двата състезателни дни, в които се проведе колоездачното състезание, жителите и гостите на Разлог и региона имаха възможността да бъдат част от уникалната атмосфера на състезанието. С финала на Международното колоездачно състезание, завърши и програмата "Фестивално лято“ 2024 в Разлог.


По публикацията работи: София Златанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отзвук след „Банско Опера Фест“ 2024

С тридневен музикален празник „Банско Опера Фест“ отбеляза петнадесетата си годишнина под открито небе.  В дните 29, 30 и 31 август събитието събра на една сцена едни от най-ярките и изтъкнати оперни звезди. В първия ден началото бе дадено от Камерна опера Благоевград с  мюзикъла "Класният се жени" - режисьор Георги Динев, диригент Красимир..

публикувано на 02.09.24 в 11:21

Ателие за деца и родители в музея в Перник

От днес до 5 септември и от 9-ти до 13 септември в Регионалния исторически музей в Перник ще работи ателие за деца и родители под наслов "Заедно творим вълшебства”. Инициативата се провежда за първи път и е продължение на лятната школа "Ваканция в музея". Програмата включва беседи за глината, нейната обработка и приложения. През първата седмица..

публикувано на 02.09.24 в 10:55

Кабинет за анонимно изследване за СПИН заработи в Кюстендил

От днес в Кюстендил отваря врати кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. Дейността на кабинета е финансирана от Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции в Република България. Кабинетът се намира в сградата на РЗИ. В кабинета ще се провеждат консултиране и изследване за човешкия..

публикувано на 02.09.24 в 10:48

ЦИК се събира на извънредно заседание заради двете ДПС-та

Централната избирателна комисия (ЦИК) свиква извънредно заседание, на което да бъде взето решение как да процедира със създалата се ситуация с двете крила на ДПС.. Заседанието ще започне в 10:30 и преди да завърши, няма да има прием на документи. Застъпниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и кръга около Делян Пеевски, обявили се за Ново..

публикувано на 02.09.24 в 10:25

Откриха учебната година в Спортното училище в Сандански

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов и директорът на Спортното училище Николай Марков официално откриха новата учебна 2024 - 2025 година. Днес училищният праг прекрачиха 150 ученици, от които 26 новоприети. През изминалата учебна година 13 ученици бяха включени в националните отбори на страната - борба свободен стил, плуване и..

публикувано на 02.09.24 в 10:20

Пехливански борби, кулинарни изложби и концерт за празника на Белица

Седмото издание на празника на Община Белица „С любов и вяра в общите ценности“ ще се проведе н а на 21 септември 2024 /събота / от 14.00 ч. до 23.00 ч. под патронажа на кмета Радослав Ревански . През годините празникът се превърна във фестивал на таланта от всички жанрове на изкуството. И тази година  ще имате възможност да съпреживеете и..

публикувано на 02.09.24 в 10:04

ЦИК решава за заместник-председател и секретар на РИК - Благоевград

Областният управител на област Благоевград Георги Динев проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за избор на членове на Районна избирателна комисия – Благоевград, за произвеждане на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. На консултациите са поканени да присъстват парламентарно..

публикувано на 02.09.24 в 09:40