Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: България трябва ясно да постави въпроса за сигурността в Европейския съюз

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

За успешното българско председателство на ЕС е важна ролята на всички институции, които да работят за добрата ни подготовка и за ясно очертани приоритети на страната. Това заяви в Пловдив вицепрезидентът Илияна Йотова

По думите на Илияна Йотова, на фона на всичко това, което се случва около нашите граници, страната ни се очертава като стабилна част на региона:

България трябва ясно да постави въпроса за сигурността в Европейския съюз за разрешаване на две много тежки кризи, от една страна, миграция и бежанци, от друга страна – независимо от поощренията и по-добрите данни напоследък, Европа не е излязла все още от много тежката икономическа, финансова и за съжаление, социална криза.

Според Илияна Йотова новото управление трябва да се базира на националния консенсус: 

Очевидно е, че ще има голяма коалиция и много сериозна опозиция. Това само по себе си вече е залог за един успешен мандат. Струва ми се, че всички ние ще спечелим, ако поне до 2018 година, до председателството и в тези шест месеца, в които България ще бъде председател на Европейския съюз, партийните страсти отстъпят на националния консенсус. Това е за доброто на всички ни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!