Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Омбудсманът Мая Манолова се ангажира с щателна проверка на строежа до комплекс "Гербера" в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова се срещна в Пловдив с жители на район "Тракия", които от няколко месеца  протестират срещу  презастрояването на терена до жилищен комплекс „Гербера”. Те са изпратили жалба и до главния прокурор Сотир Цацаров.

Протестиращите са на мнение, че строителството на 11-етажните постройки е започнало с множество нарушения, изграждат се и гаражи на минимално отстояние от сградите, в които те живеят:
Тук трябваше да бъдат 5-3 етажа, а вижте го каква китайска стена е. Второто - къде ще излязат тези хора. Питам аз - има ли зелена площ?, каза един от недоволните граждани пред микрофона на "Хоризонт".

Омбудсманът Мая Манолова се ангажира със случая и направи паралел с подобни казуси в столичния квартал "Младост", в Стара Загора или в морската градина във Варна:  
Така че, аз също съм за това да бъдат направени щателни проверки, за да видим кой и кога е взимал тези решения, защото в крайна сметка плащането е от джоба на българина.

Заместник-кметът Димитър Кацарски, който също присъства на срещата, заяви, че проведените до момента две проверки не са установили нередности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!